Practical treenit Sako Shooting Centerillä marraskuusta huhtikuuhun TI 17-19

Lasan practical-jaoston harjoitteluun liittyvä keskustelu
Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1055
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

Practical treenit Sako Shooting Centerillä marraskuusta huhtikuuhun TI 17-19

Viesti Kirjoittaja kuisma » 28.10.2021, 14:47

Marraskuusta huhtikuuhun on taas luvassa LaSan practical-porukalle sisärata-aikaa sekä ohjattuja treenejä. Meille varattua rata-aikaa on nyt viikossa tunnin enemmän, vakioaika on tiistaisin klo 17-20. Marraskuun aikana aloitamme käytäntöihin tutustumisella ja harjoittelemme radalla porukalla toimimista practicalin perusammunnan parissa. Siirrymme varsinaisia ohjattuja treenejä kohti joulukuussa.

Osallistuminen vaatii Sako Shooting Centerin VIP-jäsenyyden vähintään puoleksi vuodeksi 50 €/kk sekä seuralle menevän maksun 10 €/kk. Yhteensä puolen vuoden hinta on siis 300 € SSC ja 60 € LaSalle. VIP-jäsenyyden hintaan kuuluvat SCC:n VIP-edut, eli mm. pääsy radalle aina kun se on vapaana, radan aseiden käyttö sekä mahdollisuus varata rata porukalla.
SSCtreeni19c.jpg
Kokeilemme alkuun jakaa porukan tasaisesti kahteen osaan siten, että ensimmäinen ampumavuoro on klo 17.00 – 18.25 ja toinen 18.35 – 20.00. Tämä siitä syystä, että mahdumme ampumaan mahdollisimman paljon ja odottelu jää vähemmälle. Alkuun ei ole väliä kumpaan ryhmään tulet. Katsotaan osallistujien mukaan, että jaetaanko porukka tammikuussa kahteen tasoryhmään.

Ohjatuissa treeneissä on tarkoitus treenata perustekniikkaa ja paljon pieniä stagemaisia elementtejä, ei niinkään kokonaisia stageja. Pidetään treeni kasassa, eli keskitytään aina aiheeseen, paikataan nopeasti. Tehdään omat kokeilut ja muu maailmanparannus treeniajan ulkopuollella esimerkiksi myymälän puolelle, jossa voi ottaa asian painikkeeksi vaikka kahvit.
Päävetovastuussa Pasi P. ja Mikko S., eri viikolla myös muita seuran vetäjiä ja spesialisteja.
SSCtreeni19b.jpg
-Osallistujilta vaaditaan hyväksytty turvallisen ampujan kurssi, LaSan jäsenyys ja voimassaoleva lisenssi
-Radan ja ammunnanjohtajan määräyksiä on noudatettava
-Harjoituskerta alkaa 17:00 poistamalla taustapaperi ja laittamalla taulut harjoitusaiheen mukaiseksi
-Harjoituskerta päättyy 20:00, jolloin siivotaan rata-alue yhdessä ripeästi tauluista, paperisilpusta ja hylsyistä ja varastoimalla tarvikkeet osoitettuun paikkaan
-Harjoituksiin osallistujat sitoutuvat toimimaan harjoituskerran aiheen mukaisesti, muut/omat ammunnat harjoitusajan ulkopuolella
-Turvallisuus ja toiminta radalla kuten practical-kisoissa, aseen käsittely vain safetyllä ja ampumalinjalla komennosta.
-Yhteisharjoituksessa ase ladataan komennosta vain ampumalinjalla, jossa kaikki ampujat samalla tasolla. Ampumalinjalta ei lähdetä eikä tauluille mennä ennen kuin kaikki ovat tyhjentäneet aseen ja ampuneet tyhjän laukauksen tauluille.
-Lähtökohtaisesti jokainen paikkaa oman taulunsa heti ammunnan jälkeen, joskus ajan säästämiseksi paikataan vain C ja D-osumat (joita myös paheksutaan ääneen)
-Ammunnassa pyritään käyttämään sisäradalle soveltuvia patruunoita, ammunnanjohtaja voi kieltää liiallisesti pöllyävät patruunat
Liitteet
SSCtreeni19a.jpg

Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1055
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

Re: Practical treenit Sako Shooting Centerillä marraskuusta huhtikuuhun TI 17-19

Viesti Kirjoittaja kuisma » 28.10.2021, 15:31

Ilmoittautumislinkki tässä, paikkoja rajoitetusti, ole nopea:
https://forms.gle/XmVJoaMTAnm4XmpRA

Tästä näet muiden vastausten yhteenvedon/ilmoittautumistilanteen:
https://docs.google.com/forms/d/1rC-g1b ... wanalytics

Katso pari esimerkkiä edellisten kertojen harjoittelusta:

https://youtu.be/FhNXGju3Xbk
https://youtu.be/yH85Dycxut8
https://youtu.be/wpOxWV6F_0Y
https://youtu.be/iYVZkxBdR0c
https://youtu.be/Ls4N_uUacPY

Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1055
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

Re: Practical treenit Sako Shooting Centerillä marraskuusta huhtikuuhun TI 17-19

Viesti Kirjoittaja kuisma » 01.11.2021, 20:48

Huomenna ja ensi viikolla startataan yleisesittelyllä ja perusammunnalla. Sama n. puolitoistatuntinen ampumaohjelma toistuu klo 17 ja 18.30 alkaen. Voit huomenna tulla kumpaan tahansa vuoroon, koska tässä vaiheessa aikataulujen sovittaminen tuottaa monelle haasteita. Tällä viikolla ammumme tavallisiin pahvitauluihin, ensi viikolla tutustumme myös projektorin käyttöön harjoittelussa.

Huomenna klo 18.30 pidetään kaikille yhteinen hetki, jossa mm. tulevista vuoroista ja tasoryhmistä voi esittää toiveita.

Aiempaan malliin ensimmäinen kuukausi ammutaan perusharjoitteita, jotka toistuvat myös myöhemmin kauden aikana. Koko kauden suunnitelma julkistetaan parin viikon sisällä, kun olemme saaneet osallistuvan joukon toiveita kartoitettua. Suuntaa tulevasta ohjelmasta saa katsomalla aiempien vuosien kertoja. Ensimmäisten kertojen perusharjoitteet sopivat suoraan niin uusille kuin vanhoillekin konkareille.

Yhdellä kerralla patruunoita kuluu tyypillisesti 50 – 100. Joissakin harjoituksissa pärjää hyvin 50 patruunalla, ja pihistelemällä toki vaikka kaikissa. Pyrimme kertomaan etukäteen aihekohtaisesti, että tarvitseeko paukkuja harjoituskerralla enemmän vain vähemmän.

Vielä on tilaa uusillekin tulijoille, max osallistujamäärä yhteensä on 30 kpl. Jos et ole vielä ilmoittautunut mukaan, niin tervetuloa huomenna ja ensi viikolla seuraamaan toimintaa, katsastamaan paikat ja kyselemään ennen lopullisen päätöksen tekoa.

Vastaa Viestiin