10.3.20 Taulunvaihto keskivartalosta hyvällä rytmillä

Lasan practical-jaoston harjoitteluun liittyvä keskustelu
Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1031
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

10.3.20 Taulunvaihto keskivartalosta hyvällä rytmillä

Viesti Kirjoittaja kuisma » 10.03.2020, 14:20

Jatketaan tämän kuun teeman mukaisesti taulunvaihtoa kolmen taulun ryhmän kanssa. Pääteemana on aiemmin esillä ollut Blake drill, jossa siis ammutaan kolmeen tauluun, jotka ovat n. vajaan metrin päästä toisistaan. Otetaan ampumamatkaksi tällä kertaa melko lähietäisyys, esim. 5 m, niin saadaan vähän sektoriakin.

Kiinnitetään tänään huomiota kahteen asiaan, jotka ovat olleetkin jo esillä:
  • Rytmi
  • Suunta keskivartalosta
Rytmillä tavoitellaan sitä, että etenkin lähietäisyydellä ammunnassa kahden laukauksen väli (split) ja taulunvaihto kestää yhtä kauan. Jos on treenannut, niin viidessä metrissä ollaan helposti alle 0.2 s. Jos taas ei ole harjoitellut lähimättöä, niin pienellä harjoituksella pääsee helposti 0.3 s rytmiin.

Suunnalla keskivartalosta tarkoitan sitä, että ohjataan asetta/suuntaa koko vartalosta, EI pelkästään käsistä. Tässäkin se core sekä rento jämäkkyys on avain onneen. Huomatkaa myös ero rennon ja löysän välillä. Nyt ollaan taas ampuma-asennossa rentona, muttei löysänä eikä ylijännittyneenä.
Asetellaan taulut nyt siten, että joka toinen on valkoinen ja joka toinen ruskea. Riviin saadaan siten neljä kolmen taulun ryhmään ammuttavaksi.
Jätetään lähtökohtaisesti aikojen ottaminen nyt väliin, että saamme mahdollisimman paljon toistoja. Laitan timerin piipittämään jatkuvasti 2 s – 4 s – 2 s – 4 s … Siitä voi halutessaan ottaa karkeaa aikaseurantaakin omaan ammuntaan. Jätetään tarkempi aikojen seuranta kotiläksyksi. Suuntaa ajoille Ben Stoegerin voi katsoa oheisesta ihanneaikataulukosta. Katsotaan siinä olevia harjoitteita myös myöhemmin treeneissä, koska niitä voidaan ampua samalla tauluasetelmalla, neljä ampujaa yhtä aikaa.

Harjoituksen voi tehdä myös ilman vetoa, jotta pystyy keskittymään kahteen pääteemaan. Käytetään tässä taas paria, niin saa nopeaa palautetta. Paria kannattaa pyytää myös videoimaan oma suoritus omalla kännyllä, niin näet itsekin rytmin ja keskivartalon toiminnan.
StoegerStandardexgoaltimes.png