4.2. Vetoa jatkaen, ja vähän lipasta

Lasan practical-jaoston harjoitteluun liittyvä keskustelu
Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1032
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

4.2. Vetoa jatkaen, ja vähän lipasta

Viesti Kirjoittaja kuisma » 04.02.2020, 17:35

Tällä kertaa otetaan alkulämmittelyyn hieman täyden lippaan hakkaamista koneeseen aluksi kylmiltään ja sitten 20 A tyylillä beep-reload-bang. Tarkoittaa siis siten, että ladataan aluksi namu pesään, otetaan lipas irti ja sitten tähtäinkuva taululle ja sormi liipaisimelle, kuitenkaan asetta laukaisematta. Kun piippi tulee timeristä, niin paina lippaansalpaa, ja sujauta uusi lipas koneeseen ja ammu A. Ota lipas irti takaisin vyölle ja palaa takaisin aloitusasentoon odottamaan seuraavaa piippiä, johon ehdit. Tässä harjoitteessa lipas otetaan välillä pois mutta jätetään patruuna pesään, niin lipasta ei tarvitse aina maasta poimia ja saamme porukalla paljon toistoja.

Jatketaan tämän jälkeen siitä, mihin viimeksi jäätiin, eli rakennetaan hyvä ampuma-asento vedosta ja napsitaan A-osumia hyvällä jälkipidolla. Homman luistaessa mukaan otetaan taulunvaihto. Keskitytään vielä kerran erityisesti siihen, että meidän kroppa vie asetta, ei päinvastoin. Core, kolmio ja ote pysyy kasassa ja sitä tarkkaillaan parin avulla. Kiinnitä erityistä huomiota taulunvaihdossa.

Seuraavaa kertaa varten voidaan myös jo pohjustaa, että:
Mikä on riittävä tähtäinkuva?
Anna katseen ja näkemisen viedä, älä itse pakota asetta ainakaan pelkästään käsistä kääntämällä. ”Free your mind, and your ass will follow”

Kertauksena vielä, että keskimäärin parhaiten se ase tulee taululle samalla tavalla työntämällä, oli kyse sitten vedosta, lippaanvaihdosta, liikkeestä pysähtyessä, sermin takaa kurottaessa jne. Se näkyy myös esim. tuossa viime kerran Maxin videossa, kun tuosta kohtaa aloittaa katsomisen:
https://youtu.be/wGgiymq7me8?t=75