Sako Shooting Center talvella 19-20

Lasan practical-jaoston harjoitteluun liittyvä keskustelu
Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1032
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

Sako Shooting Center talvella 19-20

Viesti Kirjoittaja kuisma » 02.12.2019, 19:44

Talvella on taas luvassa LaSan practical-porukalle sisärata-aikaa sekä ohjattuja treenejä.
Vakioaika on tiistaisin klo 18-20. Homma starttaa ampumavuorona joulukuussa ja varsinaiset treenit alkavat tammikuussa.

Osallistuminen vaatii vähintään puolen vuoden Sako Shooting Centerin VIP jäsenyyden ostamista, jolloin hinta on 45 €/kk. Hintaan kuuluvat normaalit SCC:n VIP-jäsenyyden edut, kts. http://www.shootingcenter.fi/vip

TAMMIKUUSSA alkavissa ohjatuissa treeneissä jaamme alustavasti porukan kahteen. Tämä siitä syystä, että mahdumme ampumaan mahdollisimman paljon ja odottelu jää vähemmälle. Treeneihin on ilmaissut kiinnostuksensa nyt 27 ampujaa, joten tässä vaiheessa kiintiö on täysi. Porukka on jaettu tammikuussa alkaviin ohjattuihin treeneihin kahteen ryhmään. Klo 18-19 on 10 kpl pro-kilpailijat (vähintään C-luokitus Suomen rankingissa + tavoite) ja 19-20 on harrastajat 17 kpl. Treenit kestävät alustavasti huhtikuun loppuun.

Treeneissä on tarkoitus treenata perustekniikkaa ja paljon pieniä stagemaisia elementtejä, ei niinkään kokonaisia stageja. Pyritään pitämää tässä treeni kassassa, eli keskitytään aina aiheeseen, paikataan nopeasti ja tehdään omat kokeilut ja muu maailmanparannus treeniajan ulkopuollella esimerkiksi myymälän puolelle, jossa voi ottaa asian painikkeeksi vaikka kahvit.

Joulukuussa on vapaat harjoitukset 3.12., 10.12. ja 17.12. Harjoitellaan silloin porukalla toimimista, että kaikki pääsevät ampumaan. Sakon myymälä on kiinni joukukuun alun ma ja ti, mutta meille avataan ovet ti 3.12. klo 18-20.

Käryjen ja lyijyhöyryjen minimoimiseksi pyrimme käyttämään Clean range/Non-tox/sisäratapatruunaa ja itselataajilla vastaavasti luoteja, jotka ovat myös peräpäästään tulpattu (kuparoitu, ARES CEPRS tai vast.)

Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1032
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

Re: Sako Shooting Center talvella 19-20

Viesti Kirjoittaja kuisma » 06.01.2020, 17:30

Ohjatut practical-treenit LaSa:n jäsenille alkavat tiistaina 7.1.2020 Sako Shooting Centerillä.

Klo 18-19: Ampujille, joilla on kirjattu tavoite ja Suomen rankingissa vähintään C-luokitus
Klo 19-20: Peruskurssin suorittaneille ampujille, jotka nauttivat seuratoiminnasta ja haluavat kehittää ampumataitoaan

Yhden harjoituskerran tavoitteena on keskittyä yhteen, maksimissaan kahteen aiheeseen. Koska ampujia on useita, ei ole mahdollista, että kaikki tekevät mitä mieleen juolahtaa ja ammutaan Billdrillejä yms. Tämän vuoksi treeni keskittyy päivän aiheen ympärille rakennettuun harjoitukseen. Harjoituksen ohjaaja kertoo aina alkuun aiheen/tavoitteen ja antaa palautetta. Pääohjaajana toimii Mikko Kuisma.

Aiheet sopivat sekä perusharrastajille että kilpailijoille. Näin tulee harjoiteltua määrätietoisesti tärkeitä perusasioita, eikä vain itselleen mukavia asioita - mukavia asioita tietenkään unohtamatta. Ensimmäisten harjoituskertojen tärkeä tavoite on myös oppia toimimaan porukalla. Myös toisilta kannattaa oppia ja valita harjoituksiin aina pari, jonka kanssa asiaa voi purkaa ja pohtia. Ja laittaa parisi vaikka kuvaamaan ammuntaa odotusajalla sinun omalla kännykkäkamerallasi, niin saat palautetta myös omaan arkistoosi.

Yleistä

-Osallistujilta vaaditaan LaSan jäsenyys ja voimassaoleva lisenssi https://www.ampumaurheiluliitto.fi/liit ... -lisenssi/
-Radan ja ammunnanjohtajan määräyksiä on noudatettava
-Harjoituskerta alkaa (viimeistään) 18:00 poistamalla taustapaperi ja laittamalla taulut harjoitusaiheen mukaiseksi
-Harjoituskerta päättyy 20:00, jolloin siivotaan rata-alue ripeästi tauluista, paperisilpusta ja hylsyistä ja varastoimalla tarvikkeet osoitettuun paikkaan
-Harjoituksiin osallistujat sitoutuvat toimimaan harjoituksen aiheen mukaisesti, muut/omat ammunnat harjoitusajan ulkopuolella
-Turvallisuus ja toiminta radalla kuten practical-kisoissa, aseen käsittely vain safetyllä ja ampumalinjalla komennosta.
-Yhteisharjoituksessa ase ladataan komennosta vain ampumalinjalla, jossa kaikki ampujat samalla tasolla. Ampumalinjalta ei lähdetä eikä tauluille mennä ennen kuin kaikki ovat tyhjentäneet aseen ja ampuneet tyhjän laukauksen tauluille.
-Lähtökohtaisesti jokainen paikkaa oman taulunsa heti ammunnan jälkeen, joskus ajan säästämiseksi paikataan vain C ja D-osumat (joita myös paheksutaan ääneen)
-Ammunnassa pyritään käyttämään sisäradalle soveltuvia patruunoita, ammunnanjohtaja voi kieltää liiallisesti pöllyävät patruunat
Liitteet
ssclasa2.png
ssclasa1.png

Avatar
kuisma
Site Admin
Viestit: 1032
Liittynyt: 04.10.2004, 12:30

Re: Sako Shooting Center talvella 19-20

Viesti Kirjoittaja kuisma » 16.03.2020, 15:44

Noudatamme viranomaisten ja Suomen Ampumaurheiluliiton suositusta ja keskeytämme kaiken ryhmätoiminan toistaiseksi vallitsevan koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Seura ei järjestä harjoituksia, kisoja tai muutakaan ohjattua toimintaa toistaiseksi. Asiasta tiedotetaan heti lisää, kun tilanne muuttuu.

Muistetaan jatkaa kuitenkin omatoimista harjoittelua monipuolisesti, tsemppiä siihen!

Vastaa Viestiin