Practical-ammunnan peruskurssi 2014

Lappeenrannan Siluettiampujat ry järjestää practical-ammunnan peruskurssin 1.11.-30.11.2014.

26.10.2014 - Kurssi on täynnä.

 

Ilmoittautumisen yhteydessä toivomme henkilö- ja yhteystietojen lisäksi taustatietoa kurssille haluavan ampumaharrastushistoriasta, mikäli sellaista on. Tiedot auttavat meitä tarvittaessa mukauttamaan kurssin harjoituksia kurssilaisten taustoille sopivammiksi. Aiempi harrastus ei ole vaatimus kurssille pääsemiseksi. Kyky toimia rauhallisesti ja ajatuksen kanssa ohjatussa koulutustilanteessa, sekä omaksua asioita nousujohteisesti riittää.

Kurssilla on tilaa rajoitetusti, koska haluamme pitää koulutuksen laadukkaana. Etusijalla kurssille ovat jo LaSaan liittyneet, sekä kurssista aktiivisesti kyselleet henkilöt. 
 

Osallistumisen edellytykset

Kurssille osallistuakseen on oltava jonkin Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) alaisen practical-ammuntaa lajivalikoimassaan tarjoavan seuran jäsen. Kurssin yhteydessä voi hakea Lappeenrannan Siluettiampujien jäsenyyttä, vaikka jo heti kurssille ilmoittautuessaan.

Ampumatoiminnan harjoittelun kattava vakuutus on pakollinen kurssilla. Käytännössä soveltuvat vakuutukset ovat SAL:n kilpailu- tai harrastelisenssi, sekä Reserviläisen Ampumaturva. Huomatkaa kuitenkin, että vain SAL:n kilpailulisenssi kelpaa lajin kansallisiin kilpailuihin osallistuessa. Vakuutusten/lisenssien hinnat ovat n. 20-40€/vuosi.

Ampumatarvikelupa pistoolin ja pienoispistoolin patruunoille on erittäin suotavaa olla, tai hankkia viimeistään kurssin alkaessa. Kalustoa pystymme lainaamaan, mutta patruunoiden kuljettaminen ja radalla käytettäväksi myyminen on erittäin vaivalloista.

Kurssimaksu

LaSan jäsenille 5€, muiden seurojen jäsenille 100€

Kurssin hinnalla saa jaettavan paperimateriaalin, henkilökohtaista koulutusta ja ohjausta, sekä yhden käytännön kokeen yrityskerran. Lisäkerrat maksavat 5€/kerta (yhteensä max. 3 yritystä).

Kurssin ammunnat toteutetaan suurimmaksi osaksi pistoolilla. Lajin vaatima minimikaliiperi on 9x19mm. Kurssilla tarvitaan pistoolin lisäksi vähintään kolme lipasta sekä vyökotelot pistoolille ja lippaille. Olisi erittäin toivottavaa, että kurssilaisilla olisi omaa kalustoa. Järjestämme myös lainavarusteita ja aseita paikalle, jos omaa asetta ei ole. Mainitkaa mahdollisesta laina-aseen tarpeesta ilmoittautuessanne kurssille.

Harjoituksissa ja käytännön kokeessa tarvittavat patruunat on kustannettava itse. Patruunoitakin järjestetään tarvittaessa paikalla käytettäväksi omakustannehintaan, ja perustekniikan ja tarkkuuden harjoittelussa käytetään myös pienoispistoolia (.22LR).Kurssin jälkeen ampuja:


Kurssin aikataulu

LA 1.11.2014 klo 10-16  - Muukko, pistoolirata + kahvio

Kurssin aloitus, tavoitteet, materiaalin jako, seuran ja kouluttajien esittely, ammunta harrastuksena, lainsäädäntö.
 
Tavoitteet: Kurssilainen tuntee vastuunsa turvallisesta aseenkäsittelystä ja vastuullisesta toiminnasta niin ampumakilpailuissa kuin ammunnan harjoittelussa.
 

TO 6.11.2014 klo 18-20 - Muukko, pistoolirata + kahvio
Turvallinen toiminta ampumaradalla, pistooliammunnan perustekniikka.
 
Tavoitteet: Kurssilainen harjaantuu ratakäyttäytymisen ja turvallisen aseenkäsittelyn rutiiniin. Kurssilainen osaa pistooliammunnan perustekniikan pääpiirteet.

 
SU 9.11.2014 klo 10-16 - Muukko, pistoolirata + kahvio
 
Tärkeimmät lajisäännöt. Teoriaa ampuma- ja käsittelytekniikasta. Lajin perustekniikoiden ja stagetoiminnan kylmäharjoittelua. Ratakomennot käytännössä.
 
Tavoitteet: Ampuja harjaantuu turvallisen aseenkäsittelyn rutiiniin (mm. sormi, sektori, käsittely vain tuomarin komennosta), osaa turvallisen vedon, lippaanvaihdon, aseen vaihtamisen kädestä toiseen, liikkumisen ja asennonvaihdon. Ampuja osaa toimia virallisten komentojen mukaan harjoituksissa ja stagella.

 
TO 13.11.2014 klo 18.30-20.30 - Muukko, pistoolirata + kahvio
 
Pistooliammunnan ja lajin perustekniikkaharjoitukset jatkuvat.
 
Tavoitteet: Ampuja harjaantuu turvallisen aseenkäsittelyn rutiiniin ja pistooliammunnan perustekniikkaan, sekä osaa turvallisen koteloinnin ja vedon kotelosta.

 
TO 20.11.2014 klo 18.30-20.30 - Muukko, pistoolirata + kahvio
 
Pistooliammunnan ja lajin perustekniikkaharjoitukset jatkuvat.
 
Tavoitteet: Ampuja harjaantuu turvallisen aseenkäsittelyn rutiiniin ja pistooliammunnan perustekniikkaan, sekä osaa turvallisen koteloinnin ja vedon kotelosta.
 
 
TI 25.11.2014 klo 18.30-20.30 - Muukko, pistoolirata + kahvio
 
Lajitekniikan harjoittelua.
 
Tavoitteet: Ampuja harjaantuu turvallisen aseenkäsittelyn rutiiniin lajinomaisissa harjoitteissa. Ampuja osaa yhdistää edellisten kertojen turvalliset perustekniikat kovapanosammuntaan.
Teoriakoemahdollisuus.
 
 
TO 27.11.2014 klo 18.00-20.00 - Muukko, pistoolirata + kahvio

LaSa kuukausikisat. Pistooliammunnan perustekniikka ja tarkkuuden tarkistus. Teoriakoemahdollisuus.
 
Tavoitteet: Kurssilainen osallistuu kilpailuun ja harjaantuu tarkkuusammunnassa pistoolilla, sekä tutustuu muihin LaSalaisiin.
 
 
LA 29.11.2014 klo 10-14 - Muukko, pistoolirata + kahvio
 
Kertaus, stagetoiminnan harjoittelua, kokeet.
 
Tavoite: Kurssilainen läpäisee käytännön kokeen turvallisesti. 
 
 
TI 2.12.2014 klo 18.30-21 - Muukko, pistoolirata + kahvio
 
Kertaus, stagetoiminnan harjoittelua, kokeet.
 
Tavoite: Kurssilainen läpäisee käytännön kokeen turvallisesti.
 
 
Mikäli kurssista, sen sisällöstä, aikatauluista, yleisjärjestelyistä tai mistä vaan siihen liittyvästä on kysyttävää, lähetä sähköpostia peruskurssi ät lasa.fi.
 
Powered by Website Baker